(untitled) (Proceedings of International Conference on Educational Discoveries and Humanities, 2022)
Maqolaga Uchqun Nazarovning "Chayon yili" romani asosiy manba sifatida olindi. Asarni nemis tiliga Ingeborg Baldauf tarjima qilgan. Bu yerda nemis tilidagi nom ko’chish usullaridan biri bo’lgan metonimiya qatnashgan gaplar to’planildi va ular leksik va semantik jihatdan tahlil qilindi. Metonimiyalar tilning ifoda qudratini va ta’sirchanligini oshirgan. Buni yaqqol maqolada keltirilgan misollarda kuzatish mumkin.