(untitled) (Proceedings of International Conference on Educational Discoveries and Humanities, 2024)
Ушбу мақолада Ўзбекистонда акциз солиғи тизимидаги мавжуд муаммолар ва уларнинг иқтисодий ва ижтимоий оқибатлари таҳлил қилинган. Акциз солиғи, давлат бюджетини шакллантиришда муҳим роль ўйнаса-да, унинг самарадорлиги ва адолатлилиги борасида бир қатор муаммолар мавжуд. Мақолада айрим маҳсулотлар учун акциз солиғи ставкаларининг юқорилиги, ноқонуний фаолиятлар билан боғлиқ муаммолар, шунингдек, акциз солиғи тизимининг ижтимоий-иқтисодий ривожланишга таъсири кўриб чиқилган.