(untitled) (Proceedings of International Conference on Educational Discoveries and Humanities, 2024)
Mustaqillikka erishgan yurtimizda maktabgacha ta’lim tashkilotlari jismoniy tarbiyasida bolaning individualligi, uning turli xil faoliyat turlarini o‘zlashtirishdagi mustaqilligini rivojlantirishga qaratilgan faoliyatga katta ahamiyat berilmoqda. Buning uchun maktabgacha ta’lim tashkilotlarida harakat faolligini oshiruvchi jismoniy mashqlar, sport o‘yinlari, bayramlarini tashkil etish va o‘tkazish, mashg‘ulotlari, chiniqtirishga yordam beruvchi vositalardan ko‘proq foydalanish katta samara beradi.