(untitled) (Proceedings of International Conference on Educational Discoveries and Humanities, 2024)
: og’iz bo’shlig’ida ko’plab ko’rinishlar tufayli bronxial astma zamonaviy stomatologiyaning eng dolzarb muammolaridan biridir. Og’iz bo’shlig’i ekologik tizim bo’lib, unda tashqi omillar ichki omillar bilan o’zaro ta’sir qiladi (periodontium; og’iz mikroflorasi, mahalliy immunitet tizimi, og’iz shilliq qavatining epiteliysi, tupurik va boshqalar.). Og’iz bo’shlig’ining barcha tarkibiy qismlari ovqat hazm qilish traktining dastlabki bo’g’ini bo’lib, dinamik muvozanatda. JSST ma’lumotlariga ko’ra, 2017 yilda, taxminan 235 million kishi dunyo bo’ylab astma jabrlangan va bu ko’rsatkich 400 tomonidan 2025 million oshirish rejalashtirilmoqda. Urbanizatsiya ushbu tendentsiyaning mumkin bo’lgan sababi deb hisoblanadi.