(untitled) (Proceedings of International Conference on Educational Discoveries and Humanities, 2024)
Aholi turmush darajasi va sifati iqtisodiy-ijtimoiy siyosatning, aholi daromadlari va xarajatlarini tartibga solish bo‘yicha siyosatning natijasi ko‘rsatkichidir. Turmush darajasini aniqlashda «Iste’mol savati»dan, ya’ni muayyan iste’mol darajasini ta’minlovchi tovarlar va xizmatlar majmuidan foydalaniladi. Iste’molning minimal darajasi «qashshoqlik chegarasi»ni belgilaydi.