(untitled) (Proceedings of International Conference on Educational Discoveries and Humanities, 2024)
Delta-gepatit (DG) – RNK saqlovchi Delta virus keltirib chiqaradigan yuqumli kasallik bo‘lib, bu kasallik bemor organizmida gepatit B virusi mavjud bo‘lgandagina paydo bo‘ladi va virusli gepatit B kasalligining kechishini og‘irlashtiradi. Keyingi yillarda o‘tkazilgan tadqiqotlar, ilgari VGB kasalligi deb atalgan gepatitlarning bir qismi aslida gepatit B virusi (HBV) va Delta virusning (HDV) bir paytda yuqishi natijasida sodir bo‘ladigan kasallik ekanligini isbotladi. Bunday kasallik og‘ir klinik shakllarda namoyon bo‘ladi.