(untitled) (Proceedings of International Conference on Educational Discoveries and Humanities, 2024)
Talabalarning o‘quv-ijodiy faolligini rivojlantirishning pedagogik shart-sharoitlari yaratish haqida so‘z yurtiganda prezident Sh. Mirziyoyevning . Yangi Oʻzbekiston taraqqiyot strategiyasi asarida keltirilgan fikrlarini, jahondagi texnika-texnologiya, ilm-fan rivojlanishidagi raqobatning keskinlashib borishi, yetuk kadrlarga bo‘lgan talab ortib borishi va bu raqobatda respublikamiz o‘z o‘rnini saqlab qolishi uchun qilingan bir qator muhim ishlar mamlakatini ilm-fan yutuqlari, yuqori texnologiyalar asosida modernizatsiya qilinishi, yangilanishi, Oʻzbekiston Fanlar akademiyasi qayta tiklanganligi va takomillashtirilganligi, ilmiy-tadqiqot institutlari va markazlar faoliyati qayta tashkil qilinganligi, ilmiy laboratoriyalar zamonaviya asbob-uskunalar bilan jihozlanganligini e’tirof etishimiz maqsadga muvofiq bo‘ladi.