(untitled) (Proceedings of International Conference on Educational Discoveries and Humanities, 2024)
Ma’lumki, nutqda har bir grammatik birlik boshqasi bilan bog‘liq holda ma’lum bir ma’no ifodalashga xizmat qiladi. Bir gap tarkibidagi bir-necha so‘zlar bir-biri bilan bog‘lanmasdan turib vazifa bajara olmaydi. Gap tarkibidagi ma’lum so‘zlar o‘zaro ohang, ma’no va grammatik jihatdan bog‘lanib, so‘z birikmalarini hosil qiladi.