(untitled) (Proceedings of International Conference on Educational Discoveries and Humanities, 2024)
Insonlarning o‘zaro aloqa qilishlarida eng asosiy vosita til hisoblanadi. Tilimizda so‘zlardan turli maqsadlarda foydalanamiz, ular har xil mazmundagi xabarlarni ifodalashga xizmat qiladi. So‘zlardan o‘z o‘rnida, to‘g‘ri foydalanish insonlar nutqining boyishiga sabab bo‘ladi. Ironiya nutqning silliq, bejirim bo‘lishini ta’minlaydi. Ushbu maqolada ironiya, uning turlari, situativ va gradual ironiya, kinoya, ko‘chim, paranomaziya, ironiyani satiraga yaqinlashtiruvchi holatlar, ularning farqli jihatlari haqida so‘z yuritilgan. Qolaversa, ironiyaning salbiy va ijobiy bo‘yoqdor so‘z ekanligi tahlil qilingan, misollar bilan dalillangan.